Vad kan man betta på?

Det går att betta på i stort sett vilken sport som helst, men också på händelser utanför sportvärlden som vadhållningsfirmorna sätter upp odds för. Vissa sporter är vanligare inom livebetting än andra, men gemensamt för nästan hela världen är att fotboll är den i särklass mest omtyckta sporten att betta på.  Man spelar helst på en sport som man själv har lite koll på, och ett intresse för, istället för att blint lita på oddstabeller. Det är just detta som ger spelandet sin krydda. En person helt utan sportintresse sysslar sällan med varken klassisk betting eller med livebetting.

Fotboll

Fotboll är den mest populära sporten för livebetting, såväl i Sverige som i största delen av världen. Det finns alltid fotbollsmatcher att livespela på – i många olika divisioner och kategorier. Några populära tävlingar inom fotboll är Champions League, Europa League, La Liga, Premier League, Allsvenskan och VM förstås – de år det är aktuellt.

Väldigt många människor är intresserade av fotboll, det är en enorm kultur över hela världen och de flesta fans följer sina favoritlags matcher med stort intresse, antingen hemifrån eller från någon pub där det gemensamma fotbollsintresset för folket samman. För att ge upplevelsen extra krydda kan man spela på sitt favoritlag, eller så är man lite krass och bettar på det lag som oddsen är lägst för, oavsett om det är det lag som ligger en närmast hjärtat.

Ishockey

Här i Sverige har vi en stor ishockeykultur och livebettingen inför och under ishockeymatcher engagerar många. Andra länder som har stor ishockeykultur är Kanada, Finland och Ryssland. När man spelar livebetting under ishockeymatcher gäller det att vara varsam. Läget i en ishockeymatch svänger betydligt snabbare än det gör under en fotbollsmatch och att ändra ett bet, eller helt avbryta det, är riskabelt. Det känns väldigt surt att avbryta ett bet som skulle ha lett till vinst. Livebetting inom ishockey sker främst vid stora händelser som Elitserien och NHL, men där är å andra sidan utbudet väldigt stort.

Tennis

Internationellt sett är det mycket populärt att utöva livebetting på tennis. Det är verkligen spännande att följa tennismatcher med ett vad att hantera under tiden. I tennis förändras bilden ibland ganska ofta vilket gör det till en riktigt nagelbitarsport att livebetta på. Det finns olika sätt att spela på, man kan t ex välja vem som ska vinna eller hur många poäng matchen kommer att sluta på m.m.

E-sport

Om du vill spela på något som inte är en idrott på samma sätt, ska du spela på e-sport som är en mycket ny och väldigt underhållande bettingupplevelse. Att spela esport live är inte svårare än att spela live-betting i ishockey eller tennis. Det är som sagt väldigt enkelt och finns på de flesta bettingsajter idag. De mest populära esport spel är CS och Leauge Of Legends. Det finns så klart fler men fortfarande är det en relativt ny marknad som definitivt kommer att ta sig i framtiden.

Övriga populära livebettingsporter

  • Golf
  • Basket
  • Handboll
  • Volleyboll
  • Amerikansk fotboll
  • Cykling