Strategi vs tur

När det gäller strategier för livebetting så är det allra bästa egentligen att se till att man har bakgrundsinformation om matchen och de lag som deltar, samt en strategi för det aktuella spelet som man i förväg har arbetat fram utifrån den bakgrundinformation man har förskansat sig. En fördel man som spelare har är att oddsen vid livebetting sätts i ett rasande tempo och att ett större utrymme för felbedömningar finns hos oddssättarna. Nu är oddssättarna hos de stora spelbolagen väldigt erfarna och kunniga, men ett lite större svängrum finns trots allt.

Inte ett bra impulsspel

Att livebetting är ett impulsbaserat spel gäller bara för spelare som helt förlitar sig på tur och magkänsla. För denna kategori spelare brukar det inte gå så värst bra i längden. Det finns dock en hel del spelare som tack vare noggrann planering ur ett långtidsperspektiv gör mer i vinst än förlust, även om det såklart svänger ordentligt mellan varven.

Vanliga, effektiva strategier

En tanke som leder många erfarna sportbettare är att hitta matcher där man i förväg kan avgöra om marknaden kommer att överreagera eller underreagera, detta påverkar oddsen och kan på så vis ge den uppmärksamme fördelen. Ett konkret exempel är en fotbollsmatch där det står 1-0. Du vet att laget som ligger under är duktiga jagare och i regel kommer igen mot slutet och utnyttjar deras för stunden höga odds för att öka dina chanser till god utdelning.

En teknik man kan testa är att hitta matcher där man vet att det ena laget är starkt, men också brukar ha en lugn start för att sedan komma igen mot slutet. Tekniken här är att långt innan matchen betta på motståndarlaget. När matchen är igång ändrar man sitt bet. Denna teknik används med fördel ihop med specialerbjudanden och bonusar och har man tur kan man göra sig en rejäl hacka.

Många spelare skapar egna strategier som verkar fungera för dem, men inte så bra för andra. Här talar vi om tillfälligheter, eller ”tur”. Vissa spelare tror på turen, medan andra är mer vetenskapliga. Varje spelare får skapa sin egen relation till spelandet som koncept, så länge det är roligt så är det bra!