Nybörjarguide

Livebetting skiljer sig en hel del från konventionellt spelande. Det är inget nytt egentligen, men för de flesta som brukar spela är det fortfarande ändå relativt främmande marker. Tycker man om spänning, adrenalin och hanterar oförutsedda förluster med relativt gott mod så är livebetting den ultimata bettingformen. Det finns många andra fördelar att ta del av och det enda som krävs är egentligen att du har lite kött på benen det vill säga god information om hur man spelar och varför man ska göra det.

Definitionen av live spel

Skillnaden mellan oddsen i livebetting mot förtidsbetting är att oddssättarna i större grad utgår från vad spelarna förväntar sig ska hända och mindre på spelets faktiska faktorer. Oddsen kan svänga jättefort och jätte högt/lågt så det gäller att vara riktigt uppmärksam hela tiden. Det är denna action som lockar adrenalinstinna spelare och ju svängigare sporten i fråga är, desto högre bli tempot. Det här kan verkar lite läskigt, att allt går väldigt snabbt och det är svårt att hänga med. Men det finns såklart också fördelar med varför man ska spela live betting på sporter som man tycker om, vilket är bland annat att du kan förbättra dina odds. Om det uppstår något som man inte kunde förväntat sig och dina odds ser helt plötsligt dåliga ut, ja då kan man bara byta med samma insats och inget ytterligare. För att kunna dra nytta av de fördelar som livebetting erbjuder så måste man se matchen live.

Sporter som använder sig av live betting är många, främst de storfavoriter som handboll, fotboll och ishockey. Ytterligare svenska sporter går att spela med livebetting funktionen men något som är bra att veta innan du börjar betta live, är att kanske inte alla finns tillgängliga. Om du ska ta del av live odds är det först och främst viktigt att du uppfyller de krav som spelbolaget har. Det kan vara exempelvis att du är medlem hos spelsajten i fråga, att du har laddat ner en viss klient eller att du laddat ner appen för live betting i mobilen. Hur dessa kraven ställer sig bland de andra, kan du avgöra genom att jämföra spelbolagen som erbjuder live sportbets. Där kan du också läsa om mer om de fördelar och nackdelar med att spela på odds i just det nätcasinot.

Fördelar och nackdelar

Livebetting har många fördelar som att det är snabbare, intensivare och mycket mer spännande än traditionell betting där man när matchen eller loppet väl har börjat inte kan ändra sig. På den negativa sidan finns att livebetting som spelform i sin karaktär är mycket mer impulsiv än förtidsbetting är. Risken för spelstinna och pengasuktande spelare är att man gör ogenomtänkta drag på oförberedda impulser. Vill man ta igen förlorade pengar och börjar känna sig desperat så är risken stor att man handlar på magkänsla istället för på strategiska beslut. Det är därmed lätt hänt att man snabbare förlorar pengar på livebetting.

Top fem ställen att spela live

Det finns många spelsajter som erbjuder bra grunder för livebetting och den enda svenska är Svenska Spel, eftersom den svenska staten har monopol på allt spelande. Kryphålet i denna situation är förstås att svenskar registrerar sina företag utomlands, oftast på Malta eller i Gibraltar, och sedan siktar in sig på svenska kunder via reklam. Typiska exempel på sådana bookmakers är Betsson och Unibet. De mest omfattande livebettingmöjligheterna har man på nedanstående spelsajter:

  • Bet365 – Här finns det största utbudet av livebetting, samt det största antalet odds. Live streamingen på matcher är också suverän.
  • Expekt – Här finns ett bra utbud av livebetting. Streamingen av matcher är på denna sajt av allra högsta kvalitet.
  • Ladbrokes – Mycket bra utbud av livebetting samt särskilda odds för Premier League, så extra bra för den fotbollsintresserade!
  • Unibet – Suverän livebettingsajt med stort utbud, schysst streaming och en unik funktion som möjliggör uthämtning av vinst innan matchen ens har slutat.
  • Bwin – Toppklass med störst utbud av specialodds efter monstret Bet365. Suverän streamingkvalitet.