Nybörjarguide

Livebetting skiljer sig en hel del från konventionellt spelande. Det är inget nytt egentligen, men för de flesta som brukar spela är det fortfarande ändå relativt främmande marker. Tycker man om spänning, adrenalin och hanterar oförutsedda förluster med relativt gott mod så är livebetting den ultimata bettingformen.

Skillnaden mellan oddsen i livebetting mot förtidsbetting är att oddssättarna i större grad utgår från vad spelarna förväntar sig ska hända och mindre på spelets faktiska faktorer. Oddsen kan svänga jättefort och jätte högt/lågt så det gäller att vara riktigt uppmärksam hela tiden. Det är denna action som lockar adrenalinstinna spelare och ju svängigare sporten i fråga är, desto högre bli tempot.

För att kunna dra nytta av de fördelar som livebetting erbjuder så måste man se matchen live.

Fördelar och nackdelar

Livebetting har många fördelar, det är snabbare, intensivare och mycket mer spännande än traditionell betting där man när matchen eller loppet väl har börjat inte kan ändra sig.

På den negativa sidan finns att livebetting som spelform i sin karaktär är mycket mer impulsiv än förtidsbetting är. Risken för spelstinna och pengasuktande spelare är att man gör ogenomtänkta drag på oförberedda impulser. Vill man ta igen förlorade pengar och börjar känna sig desperat så är risken stor att man handlar på magkänsla istället för på strategiska beslut. Det är därmed lätt hänt att man snabbare förlorar pengar på livebetting.

Top fem ställen att spela live

Det finns många spelsajter som erbjuder bra grunder för livebetting och den enda svenska är Svenska Spel, eftersom den svenska staten har monopol på allt spelande. Kryphålet i denna situation är förstås att svenskar registrerar sina företag utomlands, oftast på Malta eller i Gibraltar, och sedan siktar in sig på svenska kunder via reklam. Typiska exempel på sådana bookmakers är Betsson och Unibet. De mest omfattande livebettingmöjligheterna har man på nedanstående spelsajter:

  • Bet365 – Här finns det största utbudet av livebetting, samt det största antalet odds. Live streamingen på matcher är också suverän.
  • Expekt – Här finns ett bra utbud av livebetting. Streamingen av matcher är på denna sajt av allra högsta kvalitet.
  • Ladbrokes – Mycket bra utbud av livebetting samt särskilda odds för Premier League, så extra bra för den fotbollsintresserade!
  • Unibet – Suverän livebettingsajt med stort utbud, schysst streaming och en unik funktion som möjliggör uthämtning av vinst innan matchen ens har slutat.
  • Bwin – Toppklass med störst utbud av specialodds efter monstret Bet365. Suverän streamingkvalitet.